Asocieri 'comice' de nume - Oameni

Nu vi se întâmplă niciodată să râdeţi (sau măcar să zâmbiţi pe ascuns) când auziţi numele cuiva? Tot stau şi mă întreb oare de unde au părinţii atâta imaginaţie (sau mai degrabă lipsă a ei) atunci când îşi numesc odraslele. Hai, o poreclă, mai treacă-meargă, dar un nume pe care să îl porţi toată viaţa... Ce dacă momentan (pe un obscur post TV) e la modă telenovela cu Giombalina şi Crizăntel? Peste 10 ani nu o să îşi mai amintească nimeni de ei, dar copilul tău tot cu numele ăla rămâne.

Tot în categoria "cel puţin ciudate" sunt şi diminutivele. E ok atâta timp cât bebe-ul e mic, până în 7 ani, dar deja e destul de greu să nu râzi când vine o namilă de om la 160 de kile, 45 la pantof şi 50 de ani care se recomandă cu "Paulică". Zi-i domle "Paul" în Certificatul de naştere, că posibilităţile de a-i poci numele sunt multiple, dar dacă scrie direct în acte "Paulică" ce mai poţi să faci?

Dar cel mai mult îmi plac asocierile comice de nume. E drept, aici vina nu e a părinţilor, şi nici măcar nu e o chestie de greşeală şi de vină. Mă refer - evident - la numele de după căsătorie. Chiar dacă în România, în general, puţini adoptă numele ambilor soţi ca nume de căsătorie, mai găsim şi aşa ceva din când în când.

Deunăzi, aveam de aranjat nişte dosare în Arhivă (lucrez în RU) şi am dat peste nişte documente care m-au făcut să râd (nu intenţionez să jignesc pe nimeni, să fie clar) . Deci, o persoană de gen feminin care avea numele de familie "Pap" s-a căsătorit cu o persoană de gen masculin care avea numele de familie "Raţă". Ce a ieşit? Mâncare de raţă - adică "Raţă-Pap".

Sau ce ziceţi de asta: pe o femeie o chema Modesta Popescu (Modesta era numele mic). S-a căsătorit cu un tip pe care îl chema Găină. Rezultat: Modesta Găină. Super, nu?

Dacă nu v-aţi săturat încă de nume comice, vă invit să mai citiţi câteva şi pe acest forum.

Şi ca bonus: Banc

Cică trăia odată la ţară un om mai în vîrstă, pe care îl chema Căcat Ion.
Şi se ia el într-o bună zi şi se duce la Primărie, supărat şi abătut.
Îl vede primarul aşa necăjit şi îl întreabă:
- Ce ai Bade Ioane, ce-i cu dumneata?
- Iacă, dom primar, îs supărat.
- Dară ce s-a întâmplat, bade?
- Păi, nu mai suport numele ăsta al meu. Mă râde lumea în sat.
- Bade, îl schimbăm! Facem act, imediat, nici o problemă, zice primarul, ştiind foarte bine ce nume are ţăranul.
Se pune primarul, scoate repede registrele, pregăteşte stiloul, actele tot.
- Şi cum vrei să te cheme, Bade Ioane?
- Căcat Gheorghe. Ca pe tata!

Later Edit: Pentru Episodul II, Locuri cu nume comice, clic aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu