Colţul animalelor: Bizon în trafic

Sunt sigură că sunteţi cu toţii familiarizaţi cu specia "bizon în trafic". Cu siguranţă i-aţi întâlnit circulând pe drumurile patriei, chiar dacă la vremea aceea nu recunoşteaţi această specie nouă de animal.

Conform definiţiei, bizon din trafic = orice patruped (sau biped) cu permis auto (sau fără) care se află la volanul unui autovehicul (cu două, patru sau 16 roţi) şi care întruneşte una (sau mai multe) din condiţiile de mai jos:

- claxonează la nesfârşit, de preferat în mijlocul ambuteiajelor;
- trece pe roşu, după care scoate degetul mijlociu pe geam, în semn de mulţumire;
- depăşeşte coloana la semafor, şi apoi blochează intersecţia;
- aruncă chiştocul de ţigară pe geam;
- ascultă manele (sau orice fel de altă muzică) cu volumul la maximum;
- parchează pe trecerea de pietoni sau pe pista de biciclişti;
- face trimiteri poetice la rudele decedate ale mamelor celorlalţi participanţi la trafic.

„Bizonii” sunt acei participanţi la trafic care, odată ieşiţi pe străzile patriei, se cred într-un fel de concurs: câştigă cel care pleacă de la semafor în secunda 1 de când s-a făcut verde, cel care claxonează mai tare şi mai mult, cel care dă flash-uri, cel care înjură, cel care ascultă manele la maximum sau cel care „se bagă cu tupeu”.

Mai nou, „bizonii” poartă arme şi bâte, pe care nu se sfiesc să le folosească. Nu contează cine are dreptate, totul se rezolvă în plină stradă, sub ochii trecătorilor, care nu intervin aproape niciodată.

Pentru acest tip de conducători auto, revista „Top Gear” a lansat campania „Hoo cu tata”. Din mixul de comunicare fac parte două spoturi TV, precum şi câteva elemente de vizual, menite să atragă atenţia participanţilor la trafic asupra unei conduite de bun-simţ în trafic.

Astfel, “bizonilor” le sunt adresate mesaje precum: „Dacă mă claxonezi opresc motorul şi plâng”, „Dă muzica mai încet şi oamenii o să te iubească”, „Dacă faci sex cum parchezi, înseamnă că n-o bagi niodată” sau „Eşti tot timpul bizon sau azi e vreo zi specială?” .

EDIT: Pentru a cunoaşte o nouă specie de bizon, clic aici. Pentru un exemplu concret, clic aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu