Săracii oameni bogaţi

Fostul parlamentar liberal Gabriel Zamfir vrea indemnizaţie de şomaj pentru a călători cu iahtul

Săracii oameni bogaţi – Păi să nu îi băgăm undeva?


Desi au averi imobiliare si terenuri estimate la zeci de mii de euro, plus conturi substantiale in banci, unii dintre fostii parlamentari se bucura si la indemnizatia de somaj. Un caz elocvent este cel al liberalului Gabriel Zamfir, care datorita blocajului din domeniul imobiliar nu are bani lichizi sa plece intr-o calatorie cu iahtul in Caraibe si recurge la “ajutorul de somaj”.


In timpul mandatului, fostii parlamentari au modificat regulamentele Camerei si Senatului astfel incat in cazul in care nu vor mai fi alesi pentru un nou mandat sa poata beneficia macar trei luni de un ajutor consistent de somaj. Adica, o suma “modica” de 21.000 de RON lunar. Din cei 324 de fosti parlamentari care nu se regasesc în legislativ, pana ieri, la Secretariatul general al Camerei Deputatilor au fost depuse 47 de cereri de ajutor de somaj, asa cum declara secretarul general Gheorghe Barbu, iar la Senat doar una singura.


Printre deputatii care vor ajutor de somaj se numara pesedistii Radu Podgoreanu, Mirela Adomnicai, fostul ministru liberal Ioan Ovidiu Silaghi, juristul PNL Traian Dobre, Aurel Rus (PRM), liberalul Gabriel Zamfir, social-democratul Tudor Mohora si fosta peremista Daniela Buruiana Aprodu. Daca unii dintre acestia chiar se afla intr-o situatie nu tocmai placuta, altii au averile blocate in terenuri si imobiliare si nu au bani lichizi pentru cheltuielile curente.


Fostul deputat PNL Gabriel Zamfir ne-a confirmat ieri ca si-a depus cererea pentru indemnizatia de somaj. Motivele invocate au fost legate de blocarea pietei imobiliare. “Am doua blocuri pe stoc, iar ceilalti bani sunt blocati in terenuri. Nu am din ce sa traiesc. Pe langa faptul ca am trei copii, urmeaza sa plec si in Caraibe, cu iahtul, si nu am bani lichizi pentru toate aceste cheltuieli. Daca legea imi confera acest drept, de ce n-as beneficia de el”, ne-a mai declarat Gabriel Zamfir. Potrivit ultimei declaratii de avere depuse la Parlament, Gabriel Zamfir are, printre altele, 5 terenuri in Otopeni in suprafata totala de aproximativ 13.000 metri patrati, trei case de locuit, un apartament, un spatiu comercial si doua imobile in constructie. Are conturi de 94.500 euro si altul de 5.000 RON, plus doua apartamente inchiriate. De asemenea, el este asociat la opt firme cu cota parte intre 20 si 40 la suta.


Social-democratul Tudor Mohora poseda terenuri de circa 300 mp, o garsoniera, un apartament si o casa de vacanta, un autoturism, doua conturi bancare de 18.000 euro, respectiv 25.000 lei, dar si venituri incasate in urma inchirierii unei garsoniere in Bulevardul Magheru.


Liberalul Traian Dobre are aproximativ 2.700 metri patrati de teren in Iasi si Vrancea, o casa de locuit si una de vacanta, actiuni in valoare de 71.000 lei, dar si un venit de aproape 23.000 lei anual de la o societate din Iasi, unde figureaza in functia de consilier.


Fosta peremista Daniela Buruiana are o jumatate dintr-o casa de locuit in Romania, un autoturism achizitionat in leasing, dar si inele, verigheta si cercei in valoare de 15.000 lei.


Fostul ministru liberal al turismului si profesiilor liberale Ioan Ovidiu Silaghi are 3.200 metri patrati teren si un apartament in Satu Mare, bijuterii, tablouri si obiecte de cult in valoare de 8.000 de euro, conturi la mai multe banci in valoare de aproximativ 50.000 de euro si plasamente de 40.000 de euro.


Indemnizatia tranzitorie, asa cum este definita de statutul deputatilor si senatorilor, se acorda celor care nu au fost alesi, pe o perioada care nu poate sa depaseasca trei luni. Procedura de obtinere a banilor este destul de facila: nu este nevoie decât de o declaratie pe propria raspundere ca solicitantul nu are alte surse de venituri. (ca să vezi, ce mai birocraţie !!!)


Articol preluat din Gardianul pentru a fi răspândit şi pentru a crea revolta oamenilor obişnuiţi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu