Lista III: Examenul scris

Astăzi vă prezint o listă cu sfaturi pentru a vă asigura succesul la orice examen scris, fie el din liceu sau facultate:

1. Adu cu tine la examen o perinuţă. Prefă-te că dormi până aproape de finalul examenului. Trezeşte-te şi exclamă: "Deja e aşa târziu? Mai bine mă apuc de lucru", apoi începe să scrii cu repeziciune. Predă foile cu câteva minute mai devreme şi ieşi din sală triumfător.

2. Dacă e examen la matematică, scrie răspunsurile sub formă de eseu. Dacă e examen la lb. română (sau orice altă materie care cere eseu), răspunde cu formule şi simboluri. Fii cât mai creativ. Foloseşte integrale şi matrici.

3. Intră în examen şi găseşte-ţi un loc. După aproximativ cinci minute spune-i profesorului: "Nu înţeleg nimic din toate astea. Am fost prezent la fiecare curs din acest semestru. Care-i treaba? Şi cine mai eşti şi tu? Unde e tipul care venea de obicei?"

4. Găseşte căi noi şi interesante de a refuza să răspunzi la întrebări. De exemplu, scrie că refuzi să răspunzi la un subiect deoarece religia nu îţi permite să îţi faci cunoscute opiniile în legătură cu acel subiect.

5. Scrie răspunsurile folosind creioane colorate, acuarele sau markere fluorescente. Înfloreşte desenând floricele, steluţe şi alte artificii.

6. Scrie întregul examen într-o altă limbă. Dacă nu ştii o limbă străină, inventează una! Dacă dai examen la matematică foloseşte cifre romane în loc de arabe.

7. Adu cu tine diverse lucruri cu care să arunci în profesor când nu este atent. Dă vina pe persoana de lângă tine.

8. Ridică-te de la loc la fiecare cinci minute, adună-ţi lucrurile, mută-te pe alt loc şi continuă-ţi examenul.

9. Adu cu tine un marker negru. Predă testul grilă cu toate întrebările şi răspunsurile înnegrite.

10. Ia foaia cu subiectele. După un sfert de oră aruncă toate foile pe jos, ridică-te în picioară, înjură cu năduf şi ieşi din sală.

11. Când primeşti de la prof foaia cu subiectele uită-te la ea şi exclamă: "Doar nu te aştepţi să îmi pierd vremea cu prostiile astea?! Viaţa e prea scurtă!"

12. Adu cu tine un prieten care să îţi facă masaj pe tot parcursul examenului. Insistă că prezenţa lui e absolut necesară deoarece ai o circulaţie proastă.

13. Adu-ţi fiţuici de la altă materie (ai grijă să se vadă că e altă materie; de exemplu, la examen de mate foloseşte fiţuici de la istorie) şi prinde-le cu capse de foile cu răspunsuri. Scrie pe foaia de răspunsuri "Pentru referinţe vezi notele ataşate!".

14. Joacă-te "frisbee" cu un coleg din cealaltă parte a sălii. Fiţi cât mai zgomotoşi.

15. Aranjează să ţi se livreze bomboane, flori, baloane colorate şi telegrame pe tot parcursul examenului, la intervale de 5-10 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu