Aradul - de la "Ieri", prin "Azi" pana la "Maine" - IERI

In 25 august 2009 a cazut turnul de apa de la Strungul. Inalt de 40 de metri, construit în 1966, turnul s-a prăbuşit, în cîteva clipe, prin implozie. A fost demolat. In locul acela se va ridica un complex de apartamente.

Sa nu uitam IMAR-ul, care s-a demolat in 2006-2007. Pe locul ramas gol se va ridica un mall cu o suprafaţă comercială de 50.000 de metri pătraţi, la care se adaugă peste 30.000 de metri pătraţi în spaţii verzi şi parcări. Investitorul este compania Africa-Israel Investments, subsidiară a AFI Europe, grup care are în dezvoltare în Bucureşti, în parteneriat cu NCH Capital, centrul comercial Cotroceni Park Mall, cu o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi.

Langa IMAR era si SPIACT-ul. Majoritatea dintre voi probabil nu va amintiti sau nu stiti ce e SPIACT-ul. Parea doar o adunatura de cladiri vechi si deomdate. Acolo se va construi Afi Palace Arad, care va avea 32,000 mp suprafata inchiriabila (150 de magazine). Structura de intatime este de doua etaje. Proiectul va beneficia de 1.450 de locuri de parcare situate in exterior.

Mai tineti minte Stadionul ACU? Acum acolo se gaseste Kauflandul, cu tot ce e prin jur. Parca nici nu a fost altceva acolo, asa-i?

Ce ziceti de Tricoul Rosu? Cam asa arata la ultimele fotografii, inainte sa se prabuseasca cu totul.

Dar despre Fabrica de Spirt si Drojde va mai amintiti? Iata cum arata ea acum:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu