Struto-camila politica romaneasca

Am urmarit azi stirile post-alegeri si am dat peste stirea de la Realitatea conform careia Antonescu si-a anuntat electoratul sa il sprijine pe Geoana in schimbul numirii lui Klaus Johannis pe postul de premier.

Pactul Antonescu-Geoana seamana cu un troc in natura "voi dati voturi, noi va sustinem premierul liberal". Nu vi se pare cel putin ciudata o astfel de alianta? Mai ales avand in vedere ca Alianta DA, intre PNL si PD a fost un esec rasunator? Oare nu putem prevede un esec la fel de rasunator intr-o asa-zisa alianta PSD-PNL?

Si mai interesanta imi pare parerea lui Antonescu despre propriul electorat. Oare chiar crede ca acestia vor vota la ordin ca pesedistii? Si-i imagineaza pe proprii votanti mergand incolonati sa il voteze pe Geoana si a lui sleata de hoti pesedei. Sa fim seriosi. Votantilor si PNL si simpatizantilor dreptei ar trebui sa le fie - pe buna dreptate - scarba de un astfel de aranjament.

Cea mai tare chestie in acest moment ar fi ca Basescu sa il numeasca pe Johannis premier. Chiar inainte de 6 decembrie. Sa vedem ce ar mai zice Antonescu? Sa vedem cum s-ar mai impauna Geoana?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu