Despre reclame

  • marți, 22 decembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Stiu, reclama e sufletul comertului. Reclamele sunt un rau necesar, dar de ce dracu' trebuie sa fie atat de enervante? Sau, sa reformulez, de ce dracu' trebuie sa fie atat de stupide? Fie ca sunt reclame pe care le aud la radio, fie sunt reclamele pe care le vad la televizor, in procent de 90% sunt stupide. Noroc cu print-urile, acelea sunt putin mai ok, dar si acolo se da cu bata in balta.

Am avut aceasta parere inca de cand au inceput sa apara si la noi primele calupuri publicitare  pe la TV. Majoritatea clipurilor erau parca facute pentru oligofreni. Fie suntem o tara de tembeli fie astia cu marketingul ne cred pe toti tampiti. Stiu, e destul de greu sa fii creativ, in limitele bunului simt, sa atingi un target propus si sa mai fii si haios pe deasupra. Dar, totusi, straduiti-va mai mult.

Urasc reclamele stereotipe. Si sunt destule. Dar cel mai mult le urasc pe acelea gen "gospodina nesuferita", adica individa aceea care le stie intotdeuna pe toate, ea face totul mai bine decat tine si stie tot ce e nou pe piata. Ba mai mult, nu numai ca e la curent cu toate produsele, dar le si poarta in geanta/sacosa/posetuta si hop! te loveste cu ele peste nas. Cum era tanti aceea, la concert sau unde naiba, si scotea de dracu' stie unde sticla de Perwoll (sau whatever). Un om in toate mintile nu poarta dupa el toate aceste produse. Doar daca, eventual, tocmai vine de la Mall. Si atunci nu cred ca merge direct la concert, nu?

Pe mine m-a uimit ca exista oameni carora le plac reclamele. Cand am auzit prima data despre Noaptea Devoratorilor de Publicitate am ramas muta. Ma gandeam cum dracu' sa iti doresti sa vezi trei ore de reclame si as mai si platesti pentru asta. Pe vremea aceea nu aveam net si nu vedeam alte reclame decat acelea mainstream. Alea clasice, enervante pana la moarte. Din cele difuzate la TV doar cateva erau cu adevarat hazlii sau interesante. Abia apoi am aflat ca exista reclame care nu se dau pe post, reclame care sunt cu adevarat haioase si la care te-ai uita ca la un clip cu un banc bun. Ei, asa da. Cu reclamele alea nu te plictisesti si, mai ales, nu te enervezi. Nu ca si celelalte, care parca te cred prost.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu