Gluma de Joi - cele 2 vaci

  • joi, 17 decembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Pentru azi va propun oun banc mai vechi dar inca de actualitate:
     
         Teoria economica a "Celor Doua Vaci" aplicata in diverse cazuri: 

- CRESTIN-DEMOCRATUL: Ai doua vaci. Pastrezi una si pe cealalta o daruiesti vecinului tau.
- SOCIALISTUL: Ai doua vaci. Guvernul iti ia una si o daruieste vecinului.
- REPUBLICANUL: Ai doua vaci. Vecinul tau nu are nici una. Si ce daca?
- DEMOCRATUL: Ai doua vaci. Vecinul tau nu are nici una. Te simti vinovat de propriul tau succes. Votezi persoane in serviciul guvernamental care iti vor impune impozite pentru vaci, obligindu-te pana la urma sa vinzi una din ele pentru a avea bani sa platesti impozitul. Persoanele votate de tine iau banii de impozit, cumpara o vaca si o daruiesc vecinului tau. Simti ca ai facut dreptate.
- COMUNISTUL: Ai doua vaci. Guvernul le ia pe amandoua si iti furnizeaza lapte.
- FASCISTUL: Ai doua vaci. Guvernul ti le ia si iti vinde laptele. Intri in ilegalitate si demarezi o campanie de sabotaje.
- DEMOCRATIE, STIL AMERICAN: Ai doua vaci. Guvernul te impoziteaza pana la punctul la care esti obligat sa le vinzi pentru a sprijini financiar un om dintr-o alta tara care are o singura vaca si care este de fapt un dar al guvernului tarii tale.
- CAPITALISM, STIL AMERICAN: Ai doua vaci. Vinzi una, cumperi un taur si creezi o cireada de vaci.
- BIROCRATIE, STIL AMERICAN: Ai doua vaci. Guvernul ti le ia pe amindoua, taie una, mulge pe a doua, te plateste pentru lapte, apoi varsa laptele la canal.
- CORPORATIA AMERICANA: Ai doua vaci. Pe una o vinzi, iar pe a doua o obligi sa produca lapte cat patru vaci. Esti surprins cand vaca se prabuseste si moare.
- CORPORATIA FRANCEZA: Ai doua vaci. Intri in greva pentru ca vrei trei vaci.
- CORPORATIA JAPONEZA: Ai doua vaci. Le redimensionezi incat sa fie de zece ori mai mici decat o vaca normala si sa produca de douazeci de ori mai mult lapte.
- CORPORATIA GERMANA: Ai doua vaci. Le reproiectezi incat sa traiasca 100 de ani, sa manance odata pe luna si sa se mulga singure.
- CORPORATIA ITALIANA: Ai doua vaci dar nu stii unde se afla. Iei o pauza de masa.
- CORPORATIA RUSEASCA: Ai doua vaci. Le numeri si afli ca ai 5 vaci. Le mai numeri odata si afli ca ai 42 de vaci. Le mai numeri odata si afli ca ai 12 vaci. Te opresti din numaratul vacilor si mai desfaci o sticla de vodca.
- CORPORATIA INDIANA: Ai doua vaci. Le venerezi.
- CORPORATIA MEXICANA: Crezi ca ai doua vaci, dar nu stii cum arata o vaca. Tragi un pui de somn.
- CORPORATIA ELVETIANA: Ai 5000 de vaci dar nici una nu este a ta. Percepi taxa de la proprietarii vacilor pentru ca le tii vacile.
- CORPORATIA BRAZILIANA: Ai doua vaci. Intri intr-un partenariat cu o corporatie americana. Curind ajungi sa ai 1000 de vaci si corporatia americana da faliment.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu