Jocul de Luni - 66 (Schnapsen)

  • luni, 28 decembrie 2009
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete:

Daca tot vorbeam de jocuri de carti astazi, am cautat pe net sa vad daca exista jocuri PC dintre jocurile de carti pe care le jucam de obicei. Nu e vorba de Solitaire, Free Cell sau cele clasice de Windows, ci de cartile pe care le jucam efectiv inca din copilarie, cu carti de joc unguresti, in jurul mesei.

Deocamdata am gasit doar jocul 66 (Schnapsen) in doua varinate, ambele gratis.

Varianta 1 (Schnapsen 1.00, a se vedea screenshot-ul de mai jos) se poate juca doar in 2 jucatori (tu si calculatorul) si se joaca cu tipul de carti de joc unguresti. Se poate alege limba engleza sau germana, se poate personaliza aspectul si se poate alege nivelul (incepator, mediu sau avansat):




Varianta 2 (Schnapsen) se joaca cu tipul de carti de joc frantuzesti sau unguresti, la alegere. Pot juca tot 2 persoane, tu si calculatorul.




Regulile jocului sunt simple: tromful este culoarea cartii intoarse de sub teancul de carti. Poti striga 20 sau 40 (daca e tromf) cu o dama si un rege (treias si patrar). Trebuie sa duci cat mai multe puncte si poti sa opresti jocul in momentul in care ai deja 66 puncte acumulate si ai jocul pe tine. De asemenea, daca ai valetul (doiarul) de tromf si ai jocul pe tine poti schimba cartea de sub teancul de carti.

Pentru cei care vor sa isi instaleze jocul, acesta este Freeware si se poate lua din sectiunea Fisierele mele din josul acestei pagini; fisierele sunt arhivate .zip sub numele Schnapsen 1.00 (1,20Mb; nu necesita instalare prealabila) sau, o alta versiune, Schnapsen (3Mb; necesita instalare - setup in limba germana). De asemenea, se poate downloada de pe net: aici sau aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu