Cartea de vineri - Fitoterapie

Pentru astazi va prezint o carte care nu ar trebui sa lipseasca din nici un camin: Fitoterapie. Indiferent ca vorbim de cartea de la editura cutare sau cutare, scrisa de acela sau celalalt, o astfel de carte este intotdeauna un ajutor atunci cand ai vreo afectiune si doresti sa te tratezi cu ceaiuri din plante medicinale.

Eu am achizitionat aceasta carte ieri, de la o doamna agent vanzari care a trecut pe la noi pe la birou si imi pare foarte bine ca am cumparat-o. Are 336 de pagini, planse color cu plantele medicinale, un tabel cu perioadele in care se gasesc si "recolteaza" plantele prezentate, un glosar de termeni si o parte de descriere a diferitelor afectiuni tratabile cu plante medicinale.


Prezentare (de pe site-ul editurii): "Una dintre ideile calauzitoare care ne-au influentat pe parcursul scrierii acestei carti a fost gandul de a va prilejui o incursiune in acest domeniu fara seaman al plantelor medicinale. As indrazni sa sper ca invitatia lansata nu va fi inteleasa doar ca o chemare la un parcurs teoretic, imaginar, ci, mai mult decat atat, se va concretiza intr-o iesire reala, practica, "pe teren", adica in natura, acolo unde plantele medicinale mai rezista inca, in ciuda agresiunii umane si a poluarii industriale. Incercati sa savurati miracolul de o nesfarsita diversitate care ne este daruit de Creatorul naturii spre binele nostru, al oamenilor, si in aceeasi masura spre delectarea noastra. Jucati-va cu toata responsabilitatea "de-a recunoasterea ierburilor" si veti vedea ca veti avea satisfactii pe care, poate, le-ati trecut cu vederea pana acum."

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu