Ciolanul

  • joi, 18 februarie 2010
  • Scris de ZumiElla

Dupa ce ajung intr-un post greu se mai lasa dusi de acolo, eh ciolanul ce sa-i faci, e greu sa renunti la el. E vorba de CET-Arad. S-a divizat prin toamna trecuta si in loc de unu sant doi directori si binenteles tot personalul administrativ s-a dublat ca doar sant 2 intreprinderi.
Ne mai miram ca noi aradenii platim gigacaloria atat de mult, doar trebuie sa le umplem buzunarele la 2 directori plus tot personalul aferent celor 2 directori.
Mai nou am auzit ca unul dintre ei e demis. Nici o grija vine altul in locul lui nu ramanem fara.
Tragedia e ca atunci va trebui sa saturam 3 directori ca doar cel demis nu renunta asa usor la ciolan va cere salarii compensatorii.
N-am inteles de ce a trebuit sa fie 2 CET-uri cum nu inteleg de ce trebuie sa platim noi cei din Arad asa de scump caldura.
La stiri ii prezinta pe cei din capitala ca pe luna ianuarie vor avea facturile la incalzire mari, ca vor ajunge sa dea la intretinere la 2 camere 300 de lei iar la 3 camere peste 350 de lei.
D-nilor stiristi veniti la Arad sa vedeti cat platim noi la intretinere nu cei din capitala.
Mai am o nedumerire, daca tot santem o tara, daca tot un guvern ne conduce, de ce in capitala gigacaloria este de 160 de lei si la Arad este 202 lei, de ce trebuie sa platim noi mai mult ca doar grila salariala e aceeasi in toata tara? De ce guvernul accepta asemenea discriminari?
Daca nu se accepta autoguvernare regionala daca toti santem aliniati la centru, daca banii din taxe si impozite merg la centru, si inapoi se intorc mult redusi, propun sa ne egalizeze si cand trebuie sa platim intretinerea.
Si mai vreau sa spun ca alternativa la incalzire centrala, centrala termica de apartament nu ma convinge. Nu cred ca e rentabila.
Investesti niste bani in centrala termica de apartament si cand ai scapat de rate peste 3-4 ani vei descoperi ca gazul s-a scumpit si nu ai nici un avantaj, fata de cel ramas pe incalzire centrala.
Mai tineti minte ca rusii au inchis robinetul la gaze si europenii au cam inghetat de frig. Asta se intampla in ianuarie 2009.
Trebuie sa tinem cont si de politica vrem nu vrem ne afecteaza si pe noi consumatorii mersul politicii. Dar sa va spun la ce ma refer: NATO vrea sa construiasca pe teritoriul tarii noastre scutul anti racheta. Problema e ca rusilor nu le convine sa se contruiasca aceste baze in apropierea lor si nici ca in Marea Neagra sa roiasca navele NATO. Si in semn de protest sa inchida iarasi robinetul de gaze de data asta pentru Romania.
Intr-o astfel de situatie cei mai afectati vor fi cei cu centrala termica de apartament. Cei cu incalzire centrala vor avea mai multe sanse la caldura, ca CET-urile folosesc si carbuni si pacura pe langa gaze.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu