Congresul PSD

  • joi, 25 februarie 2010
  • Scris de ZumiElla

Se pare ca congresul PSD-ului a adus schimbari majore in partid. Congresul PSD a avut ca efect debarcarea lui Geoana si instalarea mai tanarului si ironicului Ponta in fruntea partidului. Dar congresul a avut si efecte secundare ca plecarea unor parlamentari. Cativa dintre cei care pana mai ieri faceau parte din grupul parlamentar PSD acum sant independenti.
Cea mai recenta plecare din PSD si cea mai mediatizata e plecarea d-lui Cristian Diaconescu. Se dezbatea foarte aprig motivele care l-au facut pe C. Diaconescu sa-si dea demisia din PSD.
Daca d-nul Diaconescu a hotarat sa-si dea demisia din PSD inseamna ca are motive serioase.
Sant de parere ca fiecare cetatean are dreptul sa-si aleaga drumul pe care vrea sa mearga.
Tot in acea emisiune care dezbatea demisia d-lui Diaconescu, un invitat a venit cu ideea ca toti cei ce pleaca dintr-un partid sa-si piarda automat locul de parlamentar, si partidul sa numeasca un alt om in locul lui. Motivul invocat era ca electoratul a votat cu partidul.
Gresit d-nule electoratul voteaza omul si nu partidul. Votul fiind uninominal se voteaza omul. Ca s-au creat unele artificii si au ajuns in parlament unii de pe locul 2 si chiar de pe locul 3 asta multumita PNL-ului sustinut de PSD e o alta poveste care v-a trebui sa fie lamurita.
Parlamentarii au datoria ca pana la alegerile viitoare sa puna la punct sistemul de votare ca alegerile sa fie uninominale si cel votat de electorat sa ajunga in parlament. Sa nu se mai imparta procentele de reprezentare in parlament intre partide.
Parlamentarul ales face niste promisiuni, iar daca partidul din care face parte nu-l sustine in rezolvarea promisiunilor facute este liber sa-si aleaga o alta tabara care il v-a sustine in rezolvarea problemelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu