Zapada .... binecuvantare sau blestem......

  • marți, 9 februarie 2010
  • Scris de ZumiElla

Pe vremuri Romania a fost cunoscuta drept o tara agrara. Oamenii socoteau ca o iarna cu multa zapada era o binecuvantare. Graul semanat toamna avea nevoie de o patura groasa de zapada care sa-l fereasca de inghet. Zapada multa din timpul iernii era garantia unui an bogat. Oamenii se bucurau de zapada si gandeau ca asa trebuie sa fie, doar e iarna si iarna e zapada. Nu erau deranjati de troienile de 2 metri . Este ceva normal doar e iarna!
In epoca Ceausescu, Romania a devenit o tara industrializata, dar si agricultura a fost dezvoltata. Sa nu uitam IAS-urile si CAP-urile. Si pe vremea aceea oamenii se bucurau ca acele intinse ogoare semanate cu grau se odihneau sub o patura groasa de zapada. Era garantia ca vom avea grau mult si paine pe toate mesele. Era ceva normal sa fie zapada multa doar e iarna!
Si ajungem in epoca noastra de democratie. O democratie originala, democratia romaneasca in care s-a distrus industria, in care s-a distrus agricultura. Pai daca nu avem agricultura ce nevoie mai avem de iarna cu zapada asta multa? Ce sa mai acopere ca nu mai avem acele lanuri nesfarsite de grau!
Nu vrem iarna nu vrem zapada ca ne incurca. Chiar si democratia noastra originala nu poate sa distruga iarna oricat ar vrea.
In zilele astea a cazut multa zapada in unele locuri troienile au ajuns la 2 metri, nu e nici o noutate doar e iarna. A viscolit au fost troienite drumurile si masinile au ramas in zapada, din asta s-a facut o tragedie. Televiziunea prezinta aceasta ninsoare ca pe o catastrofa. Mie mi se pare ceva normal sa ninga doar e iarna.
La stiri iti arata Bucuresti-ul sub zapada si arata ineficienta autoritatilor in lupta cu zapada. Oamenii sant nemultumiti ca nu pot sa-si scoata masinile din troiene ca nu vine plugul sa dea zapada deoparte. E vina autoritatilor ca ninge, e vina lor ca a permis sa vina iarna cu atata zapada. Doar au fost votati si acuma nu fac nimic ii lasa pe cetateni sa suporte toate acesta neasunsuri.
S-a uitat ca pe vremuri fiecare gospodar iesea dis de dimineata sa-si curete zapada din fata casei. E mai comod sa astepti sa vina cineva sa faca totul in locul tau, tu doar sa astepti. Pe vremuri mai de voie mai de frica iesea lumea sa mature zapada. Sant multi oameni cu bun simt care nu asteapta totul dea gata, dar majoritatea asteapta ca autoritatile sa le rezolve totul.
E iarna cu tot ce insemna iarna adica ger, polei, zapada. Ca ne place sau nu asta e. Iarna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu