Traditie sau prostie

  • duminică, 28 martie 2010
  • Scris de ZumiElla

Nu pot sa inteleg cum unele femei se lasa calcate in picioare de soti.
Nu reusesc sa le inteleg pe acele femei care accepta sa fie batute de soti, de prieteni, sau de concubini. O fac din prostie sau de frica? Le compatimesc, dar le si condamn. Ele sant de vina ca accepta un asemenea tratament. Unele tac de rusine sa nu afle vecinii sau cunoscutii, altele cred ca e doar un accident care nu se va mai repeta, altele tac de frica, de frica de a ramane singure.
Daca accepti prima palma fara sa ripostezi, peste 5-10 ani risti sa fii ucisa in bataie sau sa fii injunghiata.
O femeie a ajuns la spital injunghiata. Nu a vrut sa depuna plangere impotriva sotului, a declarat ca a fost atacata de un boschetar, doar ca sa-l salveze pe sot. Pentru ce va urma doar ea e de vina. Cum poti sa accepti si sa-l crezi pe sotul tau ca a fost un accident nefericit tot ce s-a intamplat?
Sant nenumarate cazuri in care un sot sau un concubin violent isi ucide consoarta. Cele care cred ca lor nu li se poate intampla sant fie proaste fie inconstiente.
In unele zone, prin traditie, barbatii cred ca au dreptul de a-si snopi in bataie consoarta. Asa au fost crescuti, asa au vazut in familie si asa se perpetueaza violenta conjugala.
Nimeni nu are dreptul sa-si impuna vointa cu pumnii.
Doamnelor nu va lasa-ti impresionate de niste masculi violenti, aceasta violenta se va intoarce impotriva voastra la primul semn de nesupunere.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu