Vijelii si ploi !

  • duminică, 20 iunie 2010
  • Scris de ZumiElla

In urma cu o saptamana era cod galben de canicula.
In saptamana care se termina azi a fost cod galben de furtuna.
E vara ! Dupa canicula vin ploile torentiale si iarasi canicula.
Pentru aceasta situatie nu putem sa tragem la raspundere autoritatile. Chiar nu pot sa faca nimic. Nu pot sa opreasca ploile, cum nu pot sa opreasca vijeliile.
In toate orasele dupa o ploaie torentiala strazile se transforma in canale de parca esti la Venetia.
Canalizarea nu face fata volumului mare de ape. Oamenii sant nemultumiti si pe buna dreptate ca le intra apa in curte, in gradini, ba chiar si in case.
Autoritatile nu pot opri aceste fenomene naturale. Dar ar putea sa reduca din pagubele provocate de ploi.
Imi amintesc cum pe vremuri, toata vara excavatoarele curatau albiile apelor. Le curatau de depuneri, le mai adanceau. Dupa cate o ploaie torentiala apele se scurgeau mai rapid.
Dar si oamenii care locuiau prin cartierele orasului, nu vorbim de cei din cartierele centrale, cum venea primavara, isi curatau santurile si le mai adanceau astfel ca apa se scurgea destul de rapid. Erau pe vremuri responsabilii de strazi care mobilizau oamenii.
Am auzit la stiri ca intr-un sat din Timis oamenii il invinuesc pe primar ca nu le-a facut canalizare, si le-a intrat apa in curti si gradini, in urma ploilor. Primarul a promis ca va face un sant care sa colecteze apele. Banii platiti de primarie pentru saparea santului, ar putea fi economisiti daca fiecare cetatean ar pune mana sa-si sape singur santul din fata casei.
Democratia asta romaneasca ne-a invatat foarte rau.
Iarna, asteptam sa vina autoritatile sa ne curete zapada din fata usii.
Vara asteptam sa vina autoritatile sa ne sape santurile din fata casei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu