Asigurare obligatorie !

  • luni, 19 iulie 2010
  • Scris de ZumiElla

Din 15 iulie asigurarea locuintei este obligatorie pentru toti proprietarii. E un lucru bun, sa ne invatam si noi romanii sa ne asiguram casele si bunurile.
Doar ca asigurarea obligatorie votata de alesii nostri e un alt mijloc de a mai mulge niste bani de la noi cetatenii acestei tari.
Asigurarea obligatorie este de 10 euro pe an pentru casele de pamant si 20 de euro pentru cele de caramida sau prefabricate.
Asigurarea obligatorie te despagubeste doar in caz de inundatii, alunecari de teren sau cutremur.
Aceasta asigurare obligatorie nu ma despagubeste daca explodeaza aragazul la vecinul meu, sau daca este incendiu in bloc, sau daca imi ploua in apartament.
Pentru toate aceste situatii trebuie sa-mi fac inca o asigurare, sa mai platesc niste bani pe langa cei 20 de euro pe care statul ma obliga sa-i dau.
Pana in prezent statul ii despagubea pe cei care aveau nefericirea sa se afle in calea apelor sau pe cei carora alunecarile de teren le daramau casele.
Din ce bani erau despagubiti ?
Din bugettul pe care tot noi cetatenii acestei tari o platim.
Ce doreste statul Roman ?
Pe langa toate birurile, pe care santem obligati sa le dam, sa mai platim inca unul.
Un bir din care sa se reconstruiasca casele aflate in calea apelor, sau amenintate de cutremur, sau de alunecari de teren.
E o constrangere, o tiranie sa fiu obligata sa platesc niste bani pentru o situatie in care eu in apartamentul pe care il detin nu voi fi pusa. In zona noastra nu sant alunecari de teren, la etajul 4 nu sant amenintata de inundatii, si sant departe de Vrancea. Adica toate situatiile in care se dau despagubiri din asigurarea obligatorie.
In schimb nu sant ferita de o explozie de gaz sau de un incendiu. Asa ca cei 20 de euro pe care-i platesc vreau sa ma asigure pentru aceste situatii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu