Goana dupa provizii !

  • vineri, 2 iulie 2010
  • Scris de ZumiElla

In ultimele zile ale lunii trecute pe toate posturile tv auzeai ca de la intai iulie se vor scumpi toate produsele.
La dezbateri, stiri, subiectul principal a fost faptul ca se vor scumpi toate produsele si cum se vor mai descurca oamenii cu cheltuielile.
Si a inceput goana dupa provizii.
S-au cumparat zahar, ulei, fructe, legume, carne, detergenti, intr-un cuvant de toate.
Ca au facut provizii cei care au avut bani stransi e una, dar au fost si oameni care s-au imprumutat ca sa poata sa-si faca aprovizionarea.
Jalnic a fost sa o vad pe femeia aceea din Targu-Mures care speriata de stirile alarmiste cu privire la scumpiri, transmise la tv si-a facut provizii de paine. A cumparat biata femeie o gramada de paine ca sa aiba provizii.Intrebata fiind de ce cumpara atata paine, femeia a spus ca acuma cumpara painea cu 2,50 si ca cine stie cat va fi dupa scumpiri. Era speriata ca va fi atat de scumpa ca nu va mai avea cum sa-si mai cumpere paine.
Tragic e ca acesti oameni simpli, manipulati fiind de tv, vor suferi pierderi mai mari cu aprovizionarea facuta. Painea e un aliment perisabil, cu atatia aditivi pe care ii contine, care sa o mentina moale si pufoasa in cateva zile e mucegaita mai ales pe caldura si umezeala. Va fi numai buna de aruncat. Iar omul ramane cu banii dati.
Au fost multi, cei care isi permit si au bani, care si-au facut stocuri de alimente doar fiindca se vor scumpi, nu fiindca chiar au nevoie de aceste alimente.
Data de 30 iunie a culminat cu nebunia de hai sa golim rafturile supermarket-urilor ori ca ne trebuie ori ca nu.
Si a venit si 1 iulie si cei care au fost in supermarket au vazut ca preturile au ramas neschimbate, putine s-au modificat.
Cat de usor e sa manipulezi un popor !!!!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu