Recuperare !

  • joi, 15 iulie 2010
  • Scris de ZumiElla

Statul are de recuperat bani de la angajatii de la CJA.

Curtea de conturi a descoperit plata unei sume de bani sub forma de spor de igiena, si l-a considerat necuvenit.
Fiecare din cei 200 de angajati au primit lunar 500 de lei indemnizatie de igiena, asta pe langa alte zeci de sporuri. Ce jegosi, ce murdari au fost !
In urma primei decizii judecatoresti fiecare angajat are de returnat pentru anul 2008 suma de 6000 de lei plus 1500 de lei penalitati. Pentru 2009 au de returnat 4500 de lei plus penalitati.
Angajatii au facut apel si acuma se asteapta decizia definitiva.
La noi in Romania miscarea sindicala este o parghie in lupta contra statului, nicidecum pentru a proteja drepturile angajatului in fata patronului.
Organizatia sindicala ajuta bugetarii sa isi rotunjeasca veniturile cu tot felul de indemnizatii si sporuri adaugate la salar, si cuprinse in contractul colectiv de munca.
S-au taiat cateva sporuri dar au ramas multe altele.
Daca facem o comparatie intre salariul minim al bugetarilor cu salariul minim al celor de la privat vom descoperi niste diferente strigatoare la cer.
Minimul bugetarilor 700 de lei daca se adauga toate sporurile care de multe ori depasesc dublul salariului ajungi la o suma de 2000 de lei.
Minimul angajatului de la privat 600 de lei, daca munceste ore suplimentare zilnic plus spor de vechime daca vrea patronul sa dea, ca nu e obligat, va ajunge sa castige 1000 de lei.
E mare diferenta dintre cele 2 categorii.
In tarile cu adevarat democratice oamenii se angajeaza la patron ca sa castige mai bine.
In Romania fug de la patron si se angajeaza la stat.
Salariile bugetarilor s-au dublat, ba chiar s-au triplat cu ajutorul sporurilor de tot felul.
A venit reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, si toti le plang de mila, ce greu o vor duce.
Se mai pot reduce salariile in asa fel ca cel putin 50% din bugetari sa-si dea demisia si sa se transfere in mediul privat. Abia atunci va avea si Romania o economie sanatoasa, cand angajatii din mediul privat va depasi numarul angajatilor bugetari.
Schema bugetarilor in Romania in prezent e comparabila cu o caracatita care se tot intinde si ajunge sa sufoce mediul privat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu