Venituri mici, cheltuieli mari !

  • joi, 15 iulie 2010
  • Scris de ZumiElla

Pe vremuri, cam prin anii '60 - '70 circula o povestioara. Se spune ca s-a dus un om la Lenin si i-a spus ca se descurca tare greu, se duce in fiecare zi pe ora 7 la servici, ce sa mai faca. I-a raspuns Lenin du-te si tu mai devreme la servici. Se duce omul la 6 la servici tot degeaba. Lenin ii spune sa mearga si mai de dimineata. Se duce omul la ora 5 si ce sa vezi, toti aruncau peste gardul fabricii cu cate de toate. Omul a urmat exemplu si a inceput sa se descurce. Asta era invatatura leninista. Salariul era mic dar daca mai si furai reuseai sa te descurci.
Pe urma salariile au crescut. Cheltuielile erau calculate sa nu depaseasca o treime din salar. Cam o treime era si hrana, si tot mai iti ramanea o treime din salar, pentru diverse cheltuieli, sau pentru a mai economisi niste bani.
A venit peste noi o asa zisa revolutie.
Acuma traim in democratie.
Ajungem sa o luam de la capat cu invatatura leninista ?
Cum altfel sa te descurci cu cheltuielile ?
Cum se poate ca cheltuielile sa depaseasca venitul ?
In Romania cheltuielile de intretinere, e vorba de cei care locuiesc in blocuri ajunge la 60% din venit. Mai raman 40% pentru celelalte cheltuieli curente, cum ar fi curentul, telefonul, medicamentele, hrana. Credeti ca ajunge ?
Statul a retras subventiile, apa rece s-a scumpit gazul s-a scumpit. Cheltuielile din aceasta iarna vor ajunge sa depaseasca veniturile multor locatari. Nu vor avea de unde sa plateasca aceste cheltuieli.
Sant trimisi sa aplice invatatura leninista, sau toti acesti nefericiti vor fi siliti sa se transforme in talhari la drumul mare.
Cum poti tu un guvern sa aprobi ca cheltuielile sa fie mai mari ca veniturile ?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu