Bonurile fiscale !

  • marți, 3 august 2010
  • Scris de ZumiElla

A venit un parlamentar cu o idee. Cum sa combatem evaziunea fiscala si sa adunam cat mai multi bani la buget.
Acuma, ca ideea i-a venit in vis, in timp ce dormea somnul cel dulce din timpul sedintei sau nu, e alta poveste. Cert e ca ideea a avut sustinatori, si iata ca se pune in aplicare.
Dar care e aceasta idee : - pai sa ceara tot omul bon fiscal cand face cumparaturile. In felul asta comerciantii nu mai pot fenta bugetul. Adio evaziune fiscala !
Dar ca sa-l faci pe om sa ceara bon fiscal trebuie sa-l momesti cu ceva.
Ei aici e aici, guvernul, lanseaza momeala : - cel ce aduna bonurile fiscale, la sfarsitul anului va primi un procent din suma cheltuita.
Si precum zicala aia un nebun face o suta, asa si parlamentarul, el lanseaza ideea si o gramada de oameni o comenteaza, o analizeaza.
Discutiile se axeaza, pe, de unde sa scoti bani pentru procentul ala ca bugetul e sarac.
Macar pe unul as fi vrut sa-l aud ca se leaga de logistica. Salariati si birouri.
Hai sa facem un exercitiu de imaginatie. E sfarsitul anului incep sa vina oamenii cu cutii pline cu bonuri fiscale aruncate dea valma [nu poti pretinde de la amarat sa le prinda cu cleme] si le preda. Ce faci? Angajezi oameni care sa ia in mana fiecare bon sa-l bage pe calculator sa adune totalul cheltuit ca sa poata sa i se returneze procentajul promis.
Sant 6 milioane de pensionari, cel putin 2 milioane vor aduna bonuri, sant somerii, sant cei cu salariul minim, cred ca se va ajunge ca cel putin 3 milioane de oameni vor aduna bonuri ca sa mai faca un pic de economie.
De cati salariati va fi nevoie ca sa ia in mana toate bonurile adunate dea lungul catorva luni de acesti oameni.
Si uite asa, cei care au ajuns sus, ne cred pe toti prosti, ne amagesc cu tot felul de idiotenii si tampenii.
Bonurile fiscale, o mare gogorita !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu