Sistemul !

  • duminică, 1 august 2010
  • Scris de ZumiElla

Sistemul e vinovat pentru ce se intampla in Romania. Asta spunea cineva citand dintr-un discurs, intr-un comentariu.
Da si eu cred ca sistemul din Romania e vinovat, dar mai cred ca sant de vina si oamenii.
Vreau vinovati palpabili, care pot si trebuie sa raspunda pentru faptele lor, sistemul nu va raspunde penal.
Cei care au fost la conducere, cei care au hotarat si au pus in practica distrugerea industriei si agriculturii, pe ei vreau sa-i vad ca platesc, ca sant judecati si condamnati.
Sistemul e vinovat ca i-a invatat pe oameni ca e bine sa fii somer, ca primesti multi bani daca renunti la munca. Dar omul e vinovat, mai degraba comoditatea, lenea, ca refuza un loc de munca si prefera sa stea acasa.
Sistemul a distrus IAS-urile, CAP-urile, si le-a impartit oamenilor pamantul, dar taranul e cel care nu-l munceste. Taranul a dorit sa fie proprietar de pamant, dar nu-l foloseste, e comod, e indolent, prefera sa stea decat sa munceasca ?
Nu are utilaje cu ce sa munceasca. Dar chestia asta a stiut-o de la bun inceput. Scuza asta nu e valabila.
Chiar daca unii au fost deranjati ca am spus ca romanii sant comozi, lenesi, ca au mentalitatea de lasa-ma sa te las, cam asta e adevarul stiut de demult nu doar de acuma. [nu toti romanii intra in aceasta categorie sant multi care muncesc care se straduiesc sa faca ceva]
Acest adevar se stia in urma cu sute de ani pe vremea cand boieri umblati prin lume i-au adus pe sasi sa le munceasca pamanturile.
Poate ca sant prea dura, poate ca eu gresesc, dar aruncand vina pe sistem vor mai trece multi foarte multi ani ca sa ajunem sa traim si noi la fel cum traiesc cei din vest.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu