Filmul de Miercuri - Centurion

Pe scurt: Centurion (2010) ii are in rolurile principale pe Michael Fassbender, Dominic West si Olga Kurylenko si prezinta povestea unor soldati romani care - proaspat scapari dintr-un macel - cauta drumul spre cea mai apropiata garnizoana romana.

Actiunea are loc in anul 117 d.Hr si ii aduce fata in fata pe picti impotriva marelui Imperiu Roman. Pictii, mai putin organizati si dispunand de resurse limitate, lupta un razboi de guerilla, atacand in grupuri mici, pe furis, astfel incat sa slabeasca putin cate putin armata romana. De cealalta parte, gigantul Imperiu Roman, cu legiunile lui, cu intrigile si fuga dupa onoruri a generalilor sau a politicienilor lui, cu soldatii sictiriti de atatea si atatea lupte. Parca am asista la o lupta intre David si Goliat, insa cu mai multa varsare de sange si strigate de razbunare.

In acest film e greu sa distingi intre "buni" si "rai". Vei simti concomitent ca ii urasti si ii iubesti pe toti actorii povestirii. Un film plin de actiune, de lupte si de sange, dar avand si o usoara tenta umanizatoare: povestea de dragoste ce se infiripa intre doi indivizi opusi prin apartenenta.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu