Patrimoniul UGSR -ului

  • luni, 25 octombrie 2010
  • Scris de ZumiElla

Am vazut un reportaj interesant pe aceasta tema. Dar ramanem doar cu vazutul si cu supararea ca in Romania justitia e inexistenta.
Imediat dupa anii '90 trei lideri sindicali au impartit patrimoniul UGSR-ului.
Cei trei lideri sindicali sant Victor Ciorbea, Miron Mitrea si Bogdan Hossu.
Victor Ciorbea a ajuns prim ministru in mandatul 1996-2000.
Miron Mitrea a fost ministru in guvernul Nastase intre anii 2000 si 2004.
Si iaca asa cei care au instrainat patrimoniul UGSR-ului adunat din contributia celor care au muncit pana in '89 si care au platit lunar cei 1% din salar, cotizatia sindicala, au ajuns parlamentari, ba si ministri.
Acuma dupa 20 de ani, nici unul dintre acesti 3 domni nu-si mai amintesc cum au disparut cele vreo 8 miliarde de lei ches, cele cateva mii de case , acele baze sportive sindicale, casele de cultura, statiunile de odihna, etc.
Toate s-au evaporat, nu mai exista nimic din toata acea mare avere a unicului sindicat existent in Romania pana in '89.
Dar acesti lideri sindicali au firme au conturi, sant indivizi care s-au ajuns, nu sant niste amarati muritori de foame cum sant majoritatea celor care au contribuit la patrimoniul UGSR-ului.
Mai trec niste ani, se prescriu faptele si cei care au jefuit si au distrus tot ce au reusit sa construiasca si sa adune cetatenii Romaniei inainte de '89, scapa nepedepsiti.
Ce bine ar fi sa avem niste justitiari.
Toti cei care scapa de bratul prea scurt al justitiei romane, sa fie vanati de justitiari.
Doar asa se mai poate face dreptate in tara asta.

1 comentarii:

  1. Putini dintre oamenii care ajung sa aiba putere, sau macar control asupra unor bunuri, reusesc sa se abtina de la delapidari. Sau daca nu e delapidare e trafic de influenta. Sau pur si simplu se imprumuta din niste bani care nu sunt ai lor, isi fac "treburile" cu ei si asa devin mari afaceristi, jucatori la bursa si investitori.

Trimiteți un comentariu