Despre Sagetator, mai altfel

  • vineri, 10 decembrie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

SAGETATOR


O calitate a Sagetatorilor este generozitatea. O alta este entuziasmul. Un defect este ca sunt generosi cu lucrurile altora. De exemplu, daca ii rogi cu o tigara din pachetul tau, te vei trezi ca ii roaga pe toti din bar sa se serveasca cu una. Daca te oferi sa duci un Sagetator acasa  cu masina, ar fi bine sa vii cu un autobuz caci isi va invita toti prietenii. Asa stand lucrurile, ai face bine sa nu inviti niciodata un Sagetator la cina!

Sagetatorul are o fire fie filosofica, fie religioasa. In cazuri extreme, pe amandoua. Oricum ar fi, are niste convingeri extreme de puternice pe care le apara cu pretul vietii lui. Niciodata, niciodata nu intra intr-o disputa cu el. Atunci cand zice “doar peste cadavrul meu”, cel mai probabil vorbeste serios. Multi Sagetatori au sfarsit ca martiri, dar acum practica s-a demodat.

Rabdarea este, dupa cum bine se stie, o virtute. De asemenea, e ceva ce Sagetatorii nu poseda. Cand ei spun ca-si doresc ceva maine, deja in capul lui considera ca ar fi trebui sa aiba respectivul obiect de ieri. Daca spun “azi”, inseamna “saptamana trecuta”. Iar daca auzi un Sagetator zicand “Vreau asta chiar acum”, atunci ia-o la fuga!

Un Sagetator sef e cosmarul oricarui angajat. Daca esti cumva victima unei asemenea nenorociri, nu ezita sa iei legatura cu sindicatul. Sunt obligati sa te ajute. Asteapta momentul cand va zice “peste cadavrul meu!” si inregistreaza-l. O sa serveasca rudelor tale la proces. Multe corporatii angajeaza Sagetatori in pozitii de top pentru a creste productivitatea, dar nu vor recunoaste in vecii vecilor caci este ilegal. 

Sagetatorii sunt oameni de stiinta si inventatori disperati. Totusi, daca cineva va reusi vreodata sa creeze o masina  a timpului, atunci acela va fi cu siguranta un Sagetator. 

Dragoste
Sagetatorii se indragostesc fulgerator mereu. Uimitoare e insa capacitatea lor de a-si reveni. Fulgerul nu le produce rani prea grave. Pe termen lung, devin indiferenti. Asta ii va face sa apeleze la terapia de cuplu, unde li se va recomanda suc din ceapa proaspat stoarsa. Se stie ca acest preparat are efecte afrodiziace puternice asupra Sagetatorilor. 

Asa ajung sa fie niste parteneri  buni in amor pentru cine ii poate tolera (si pentru persoane pe care nu le deranjeaza mirosul de ceapa).

Bani
Sagetatorii nu-si fac griji prea mari din cauza banilor din doua motive: fie castiga o gramada, fie sunt perfect fericiti cu ce primesc de la ajutorul de somaj. Sunt totusi obsedati de punctualitate. Asa ca ai grija sa le dai banii la timp daca ai cumva datorii la ei. Sa nu iti treaca prin cap sa le spui ca le-ai trimis un cec!

Viitor
De fiecare data cand o intrebare existentiala primeste un raspuns, in locul ei apar inca 10! Acesta este felul prin care mama  natura incearca sa-i tina ocupati pe Sagetatorii filosofi (ceea ce, s-o recunoastem, nu e tocmai o ocupatie). Cu ceilalti Sagetatori, din pacate, natura n-a fost la fel de darnica. Dupa ce ocupa o scurta perioada postul de “director nemilos de resurse umane”, sfarsesc ca ingineri insarcinati cu mentenanta canalelor colector, unde se vor lupta cu o armata de sobolani si de gandaci uriasi.

In cele din urma, prea multa gandire – sau prea putina – distruge mintea Sagetatorului si cei care apuca varste inaintate vor fi atinsi de dementa. 

Slujba ideala
Sunt excelenti filosofi, vindecatori prin metode babesti si guru in yoga. 

SURSA: FLU.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu