Noutati - Ultimele Inventii si Inovatii

  • marți, 7 decembrie 2010
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Incarcator eolian pentru iPhone - un concept inteligent al designerului olandez Tjeerd Veenhoven, destinat mai ales pasionatilor de biciclism (dar, cine stie, pe viitor va deveni fiabil si pentru altii). Acestia isi pot pune iPhone-ul in husa de cauciuc speciala iar aceasta sa o prinda pe ghidonul bicicletei si sa purceada la drum. Singura problema e ca incarcarea completa a iPhone-ului dureaza aproximativ sase ore.


Pilula-camera video - acest dispozitiv de marimea unei pastile obisnuite (lungime 3.1cm si diametru 1.1cm) este inghitit de catre pacient si ghidat magnetic de catre medic, cu ajutorul unui joystick. Ajuns in stomac dispozitivul capteaza si transmite imagini in timp real, imagini de o inalta calitate. Dezvoltat (in colaborare) de catre Olympus si Siemens, pastila face parte dintr-un sistem de imagistica medicala destinat a facilita diagnosticarea bolilor de stomac. Pacientul inghite pastila care are la ambele capete cate o camera de luat vederi, apoi pacientul este pozitionat intr-un tub care genereaza un camp magnetic, in timp ce medicul ghideaza pilula prin esofag catre stomac si filmeaza locurile unde apar probleme. Deocamdata totul este in faza de prototip, dar inventatorii sistemului sunt increzatori in capacitatea acestuia de a inlocui la un moment dat endoscopul actual.

P.S. Am aflat cum ajunge pilula in stomac (prin inghitire) insa nu am aflat prin ce mijloace iese de acolo. Inca mai cercetez.

Lenjerie intima si patura anti-gaze - doua produse "revolutionare" menite a proteja mediul si nasurile celor din jur atunci cand are loc o flatulenta.

Lenjeria intima 4SKINS este destinata doar barbatilor (aparent femeile nu au gaze!) si costa intre 24 si 40 de dolari perechea. Materialul din care este confectionata lenjeria intima se bazeaza pe nanotehnologia inclusa in fiecare fibra a tesaturii; aceasta tehnologie atrage, izoleaza si neutralizeaza orice miros care trece prin tesatura. Din nefericire, nanotehnologia nu neutralizeaza si sunetul specific.

Patura "Better Marriage" (Casnicie mai buna?!) vine in ajutorul sotilor si sotiilor pastrand "mirosul de trandafiri" al unei casnicii fericite. Cum functioneaza? Moleculele de gaz eliberate prin flatulenta trec prin stratul de bumbac al paturii si sunt absorbite de un strat de carbon. Acest strat de carbon se pare ca este la fel precum materialul folosit pentru uniforme militare care apara impotriva atacurilor cu arme chimice.




Via GIZMAG.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu