Revolutionarii

  • miercuri, 15 decembrie 2010
  • Scris de ZumiElla

Mai zilele trecute s-au adunat revolutionarii in capitala. Au avut alegeri.Tot cu ocazia asta si-au prezentat si doleantele [pretentiile] pe care le au, vis a vis de faptul ca s-au jertfit in numele democratiei.
Acesti revolutionari doresc recunostinta vesnica a poporului roman pentru ca ei au luptat sa aduca democratia in Romania.
Ce a adus aceasta democratie poporului roman?
Unui procent de 70% din populatia Romaniei le-a adus cea mai crunta saracie.
Oare mai avem speranta sau am pierdut-o ?
Vreau sa fac o comparatie.
Dupa al 2-lea razboi mondial ca multe alte tari si Romania a fost distrusa de bombardamente. A fost greu, dar am construit. Oamenii aveau macar speranta ca in viitor vor trai mai bine, daca vor munci din greu, vor construi fabrici si uzine. Asa s-a dezvoltat industria si agricultura in Romania.
Oamenii au avut sperante, au muncit si au ajuns sa traiasca decent din salarii. Chiar daca nu au ajuns bogati, au avut o locuinta si un loc de munca.
Ce ne-a adus aceasta democratie ?
In primul rand a distrus industria si agricultura din Romania, a lasat pe drumuri milioane de oameni.
In toate statisticile se arata ca cei ce muncesc sant un sfert din populatia tarii si ca restul traiesc pe spinarea lor. In categoria asta intra pensionarii, somerii, copiii, asistatii sociali.
Avem sperante de mai bine ?
Au trecut 20 de ani de democratie. In acesti ani noi am distrus tot ce cu atata truda au construit dupa razboi parintii si bunicii nostri. Oare cati ani vor mai trece sa incepem sa construim. Sau mai bine sa ne punem intrebarea daca se vrea sa se mai construiasca ceva, daca nu se vrea sa ramanem in continuare in aceasta situatie limita ?
Sperante de mai bine pentru majoritatea populatiei, nu cred.
Ce au castigat revolutionarii in democratie?
Pai au castigat tot felul de facilitati : nu platesc impozite de nici un fel, au primit gratuit terenuri, spatii comerciale, locuinte, plus indemnizatii de revolutionar.
Majoritatea populatiei a primit cea mai crunta saracie, asa ca au de ce sa le fie recunoscatori acestor revolutionari.

1 comentarii:

  1. Am castigat si noi ceva de pe urma asa-zisei Revolutii: iluzia ca suntem liberi.

Trimiteți un comentariu