Ce mai inventeaza lumea?

  • miercuri, 12 ianuarie 2011
  • Scris de FB Ronnie
  • Etichete: ,

Bine v-am regasit in anul de gratie 2011 !!! Si ca sa incepem anul in forta, va las sa admirati ultimele inventii, gadgeturi si alte lucruri cu care isi ocupa oamenii mintea si timpul.

Iata prima chestie care mi-a atras atentia:

Book Saver Book Scanner de la compania Ion Audio este in stare sa iti scaneze o carte de 200 de pagini in 15 minute (doar daca te misti si tu suficient de repede).
Daca alte scanere reusesc sa scaneze o pagina in 6-7 secunde, acest dispozitiv scaneaza doua pagini deodata, in doar 1 secunda.  Trebuie doar sa plasati cartea, revista sau ziarul pe care doriti sa il scanati pe suportul special, apoi sa asezati deasupra dispozitivul de scanare si sa aplicati pe un buton. Ridicati apoi dispozitivul, intoarceti pagina si procedati la fel. In rama dispozitivului sunt incorporate doua camere foto (fiecare cu cate un blit), fiecare indreptata spre cate o pagina. La apasarea butonului camerele functioneaza simultan, de aici si rapiditatea scanarii. Cartea va fi salvata direct pe un card SD intr-un format potrivit pentru un eReader.

Daca scanerul celor de la Ion Audio ar fi intors singur pagina ar fi fost super. Asa mai trebuie sa muncim si noi la scanare. Oricum, e un pas in fata in ceea ce priveste rapiditatea scanarii.

"Sticla" mai rezistenta decat otelul - Acest material a fost realizat de catre Caltech in colaborare cu Department of Energy's Lawrence Berkeley National Laboratory, si este cel mai rezistent material inventat de catre om. Este constitutit din elementul chimic numit Palladium.
Desi acest material ar putea scoate din afaceri otelul, existand posibilitatea de a fi utilizat intr-un mare numar de tehnologii, costul sau ridicat de producere face ca acest lucru sa fie putin probabil.

Lumi Process - o noua tehnologie de imprimare care poate imprima materiale precum lana, bumbacul sau pielela fara a fi nevoie de tratamente chimice anterioare. Procesul este totalmente ecologic si a fost inventat de catre doi studenti de la Art Center College of Design


Cei doi, Jesse Genet si prietenul ei, Stephan Angoulvant, au pastrat totusi tacerea asupra procesului tehnologic in sine. Ei si-au patentat ideea si asteapta acum oferte de colaborare de la mari firme de design de mobilier si nu numai.

Nu am sa va mai prezint si ultima "inventie" care mi-a atras atentia. Daca sunteti curiosi intrati si vedeti despre ce este vorba singuri - AICI.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu