Nedumerire .... !!

  • vineri, 3 iunie 2011
  • Scris de ZumiElla

Am o mare nedumerire, creata de cei care ne conduc destinele.
Nu e vorba doar de cei care ne conduc in prezent, ci de toti cei care au fost la conducere, toti cei care au avut puterea in mana.
Dar sa intru in miezul problemei, care nu e altul decat faimosul calcul al cosului lunar, calculat de puternicii zilei.
Acel calcul care le permite guvernantilor sa hotarasca salarul minim pe economie. Un salar de mizerie din care un om abia poate supravietui.
Din acel calcul reiesea ca o suma cuprinsa intre 200 si 230 de lei este suficienta pentru cosul lunar unei persoane.
Si acum sa revenim la nedumerire ; un politist primeste indemnizatie pentru hrana in valoare de 700 de lei, chiar mananca de trei ori mai mult decat un om normal?
Nu am nimic cu politistii, pompierii, militarii, dar mi se pare discriminare crasa sa calculezi pentru hrana acestor categorii o suma de 3-4 ori mai mare decat pentru ceilalti.
Vor fi multi care vor spune ca fac eforturi mari. Da, e adevarat dar sant si alte categorii profesionale care fac eforturi mari. Taranul pe camp, otelarul, brutarul, sudorul, turnatorul, soferul, etc.
Explicatia e alta ; ca sa mentina salarul minin atat de minim e nevoie ca toate categoriile de salariati bugetari sa se multumeasca cu salariul de incadrare mic. Pe langa acest salar mic fiecare categorie bugetara avea anumite sporuri si indemnizatii care le crestea venitul de 5-7 ori. Va mai amintiti desigur de greva celor de la Finante, cand li s-au taiat din sporuri.
Un politist spunea ieri intr-un interviu ca e disperat din cauza reducerii indemnizatiei de hrana de la 700 de lei la 130 de lei din cauza ca nu va mai reusi sa-si plateasca ratele la banca. Salariul i s-a micsorat cu o treime, adica va primi doar 1200-1500 de lei dar rata lui la banca e de 2500 de lei.
Adica d-le politist ce salar ai avut ca sa poti sa contractezi un imprumut asa de mare ca sa ai rate de 2500 de lei. Chiar vrei sa-ti plang de mila ca ti s-a taiat indemnizatia de hrana ?
Jos discriminarea ! Drepturi egale pentru cetateni !

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu