Intrebari

  • duminică, 24 iulie 2011
  • Scris de ZumiElla

Butonand telecomanda, intamplator am dat peste o emisiune. Nu am vazut-o de la inceput dar mi s-a parut interesanta.
Subiectul dezbatut era "Epoca de aur sau de tinichea". Participau 5 persoane dintre care un domn este lider sindical in armata, unul este de profesie medic veterinar, erau 2 doamne, una este invatatoare. Atat am reusit sa aflu despre participanti.
Ceea ce mi-a atras atentia a fost comparatia pe care a facut-o invatatoarea intre aceea epoca apusa si prezent. Comparatia e net favorabila epocii trecute.
Un exemplu pe care l-a dat este ca in acest regim ia venit un copil la scoala, iarna fiind cu picioarele goale in cizme de cauciuc. In epoca de aur asa ceva era ceva de neimaginat. O alta problema ridicata a fost ca pe vremuri chiar si cu salariul minim puteai sa-ti faci un apartament, chiar daca plateai rate 30 de ani. In prezent acest vis [de a avea un apartament] este o fata morgana pentru majoritatea romanilor. Doar cei care castiga peste 3000 de lei au o sansa.
In contradictoriu medicul veterinar si liderul sindical afirma ca in epoca trecuta au dus-o tare greu.
Insistand invatatoarea, sa ne spuna care au fost greutatile si nemultumirile celor doi iata ce aflam ; - da regimul le-a asigurat locuinte, da, aveau solda, salariul mare, da erau respectati de concetateni gratie profesiei pe care o aveau. Si atunci care le-a fost nemultumirea ?
Isi doreau o masina straina, isi doreau sa calatoreasca in strainatate, asta era visul lor pe vremea comunismului.
Concluzia pe care o trag eu !
Aceasta democratie au dorit-o cei care o duceau foarte bine pe vremea epocii de aur cei care primeau gratuit de la stat locuinte, care aveau salariul, solda mare, cei care intr-un cuvant aveau de toate, dar suferind de grandomanie doreau si mai mult, tot mai mult.
In epoca de aur, taranul, muncitorul castigau suficient ca sa traiasca decent. Ei au dorit de la democratie un pic mai bine. Cu ce s-au ales, cu o viata mizerabila, cu o viata de caine.
Ecouri la emisiune, adica comentarii, am citit azi pe net.
Una mi s-a parut interesanta, iat-o ; - Daca capitalismul este perfect cum de tarile capitaliste se zbat in aceasta criza fara de sfarsit si singura tara care prospera, care ajuta tarile capitaliste ale lumii este CHINA O TARA COMUNISTA.

1 comentarii:

  1. Niciodata un om nu poate fi satul. Cand nu ii e foame, ii e sete, cand nu ii e sete, ii e frig, cand nu ii e nici foame, nici sete, nici frig, vrea sex... niciodata nu va fi multumit ci va vrea tot mai mult. Are de toate, dar nu poate calatori in strainatate? Atunci numai la acel lucru interzis ii sta gandul. Va uita ca are de toate si se va plange ca nu are ceea ce isi doreste mai mult in momentul acela. Omul e asa un animal ciudat...

Trimiteți un comentariu