Romania stat de drept !!!

  • joi, 28 iunie 2012
  • Scris de ZumiElla

Ce gluma buna ! Ha ha ha !!
Romania un stat democrat ??
Alta gluma buna de care putem sa radem

Vazuta prin prisma ultimelor evenimente Romania nu este stat de drept nici stat democratic.
In nici un stat democratic din lume, ministrul de interne, in functie, nu isi permite sa-l sune pe un condamnat sa-l intrebe cum prefera sa fie dus la puscarie, cu atat mai putin sa-i trimita o salvare care sa-l astepte la poarta ca poate, poate, i se va face rau lui sau familiei lui.
Toate astea miroase a trafic de influenta, ministrul, a facut uz de pozitia sa de ministru ca sa tina o salvare la dispozitia condamnatului, care la acel moment era perfect sanatos.
Poate ca cineva a asteptat in zadar dupa salvare.
Un ministru si-a permis, facand uz de functia sa, sa blocheze o salvare ore in sir asteptand ca individul condamnat, sa foloseasca salvarea pusa la dispozitia sa cu atata larghete.
Dar asta este deja poveste veche.
Alte fapte recente comise de premierul Ponta ne dau fiori.
Dar sa o luam cu inceputul, cu investirea in functia de prim ministru al d-l Victor Ponta.
Dupa votul din parlament si dupa depunerea juramantului in fata presedintelui tarii, d-l Ponta a promis ca va reduce tva-ul la principalele produse alimentare, va crea noi lucuri de munca, va reintregi salariile bugetarilor, iar pensionarii vor primi banii care le-au fost luati ilegal.
Pensionarii isi primesc banii luati ilegal in trase timp de 16 luni, bugetarilor li s-au marit salariile doar cu jumate din cei 25% nu cu suma intrega, adica exact ce era in programul guvernului Ungureanu.
Promisiunile in plus ale guvernului Ponta, de a reduce tva-ul la principalele produse alimentare, de a crea noi locuri de munca, au ramas vorbe goale.
Guvernul Ponta nu are vreme de asfel de nimicuri, ei isi consolideaza pozitia, vor sa fie siguri ca raman pe pozitii multi ani, acuma cand in sfarsit au ajuns la putere.
Are si instrumentul cu care sa-si consolideze pozitia, parlamentul.
In cei 22 de ani de democratie, presedintele a fost cel care a reprezentat statul. Ponta vrea sa schimbe ordinea, si se impune ca singurul in drept sa reprezinte Romania in Consiliul European.
Aceasta disputa dintre presedinte si premier a ajuns sa fie arbitrata de CCR.
CCR-ul da castig de cauza presedintelui, ca fiind reprezentantul statului.
Ca sa aiba putere de lege aceasta decizie a CCR trebuie sa fie publicata in monitorul oficial.
Imediat dupa aflarea deciziei CCR, Ponta da o ordonanta guvernamentala prin care Monitorul Oficial trece din subordinea Parlamentului in subordinea Guvernului.
Nu e de ajuns, ca sa scape de controlul CCR -ului, in sedinta guvernului gasesc ca cel putin 2 membri sant incompatibili si cer cercetarea lor.
Prin actiunile actualului guvern, Ponta ne-a demonstrat ca intr-un stat de drept poti face exact " ce vor muschii tai" si daca cineva este impotriva ii desfiintezi.
In actualul context Romania nu mai este un stat democratic.
Romania devine un stat dictatorial in care institutiile care sant impotriva lui Ponta vor fi desfiintate, persoanele vor fi marginalizate, iar jurnalistilor li se va baga pumnul in gura.
Traiasca Dictatorul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu