Analiza facuta de un profan

  • joi, 20 noiembrie 2014
  • Scris de ZumiElla

Avem comentatori politici, jurnalisti formatori de opinii, analisti politici, care incepand din chiar seara de duminica incearca sa ne explice noua profanilor ce s-a intamplat, cum de s-a reusit asa o rasturnare de situatie.
De ce incercarea asta de a gasi explicatia sau logica ?
Ca sa nu mai fie luati prin surprindere la viitoarele alegeri.
 Si iarasi intrebam  de ce ?
Pentru ca o diferenta de 60-80 sau 100 de mii de voturi le poti recupera fraudand dar cand se ajunge la o diferenta de 1 milion e mai greu sa contracarezi.
O situatie unica sa iesi in chiar seara votului si sa te recunosti invins.
Multi l-au admirat pe Ponta pentru gestul lui de a se recunoaste invins la mai putin de 3 ore de la inchiderea urnelor.
De ce sa te recunosti invins inainte de ora 24  in chiar ziua votului ?
Pentru ca toate previziunile s-au dat peste cap, in mod neasteptat au iesit la vot mult mai multi romani care votand pe bune ti-au invins fantomele frauduloase.
Vestea proasta pentru Ponta e ca tocmai  zonele de care era sigur ca-l voteaza in proportie de 70-80 la suta l-au tradat
Cat despre Ardeal, Ponta a stiut ca il voteaza pe contra candidat dar,Ardealul i-a surprins si mai mult prin numarul mare a celor iesiti la vot.
PSD-ul ajunge sa piarda pentru a 3-a oara presedintia.
Aici sa se faca o analiza politica : de ce pierd alegerile ?
Aseara, un invitat de la un post tv a incercat sa ne explice ca in toate democratiile, social-democratii sant votati de muncitori ,lucratori, adica oamenii simpli fara foarte multa educatie , pentru ca social-democratii ii protejeaza si le apara drepturile si iata ca romanii nu au votat conform logicii.
Pacat ca nu a mers mai departe cu analiza , chiar doream sa aud care sant dupa parerea sa cauzele neconformarii romanilor la logica generala.
Dupa a mea parere , social-democratii  din Romania nu apara drepturile mncitorilor , nici nu au cum , ca doar social-democratii au distrus toata industri si agricultura din Romania.
Sa nu uitam ca in 1989 toti cei peste 16 ani care nu erau la liceu sau facultate , aveau un loc de munca chiar si cei care nu vroiau sa munceasca erau obligati.
A venit acel decembrie cu emanatii lui Iliescu social-democrati pana in maduva oaselor si in decursul catorva ani au reusit sa fure si sa distruga toata industria si agricultura.
Romanii nu au uitat ca au ramas fara locuri de munca din cauza social-democratilor.
Scosi la pensie la 50 de ani , unii , altii dati in somaj, doar ca sa ramana pustii intrprinderile ca sa poata fi devalizate mai usor.
Eu cred ca asta e explicatia ca romanii nu se conformeaza logicii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu